iz stampe

Povratak na pocetnu stranu

Glas Srpske 31.01.2005.

Slobodan Perković, bivši trener ŽRK Rogatica

Nekad sjaj, danas očaj

Žalosno je to kako se uništava klub, koji je ne tako davno postizao najbolje rezultate u ovom dijelu Republike Srpske i bio ponos našeg grada, riječi su Slobodana Perkovića

- Nikad teža situacija u Ženskom rukometnom klubu Rogatica. Sportski kolektiv, koji je u sezoni 2002/2003. sa lakoćom prošetao Prvom ligom Republike Srpske i tako obezbijedio plasman u viši rang, danas doživljava teške trenutke. Poslije prve godine u Zajedničkoj Ligi BiH  u kojoj je bez problema ostvaren cilj - opstanak, u ovoj sezoni Rogatičanke se ne mogu ni prepoznati. U prvom dijelu prvenstva zabilježene su svi porazi i klub je čvrsto prikovan za dno tabele.
- Žalosno je to kako se uništava klub, koji je ne tako davno postizao najbolje rezultate u ovom dijelu Republike Srpske i bio ponos našeg grada - razočaran je Slobodan Perković, jedan od osnivača ovog kluba.
Slobodan i njegova supruga, rukometašica Dragana Perković su u ŽRK Rogatica uložili mnogo rada, truda. Sa njim su prebolovali sve "dječije bolesti" i svaki put iz nedaća, problema izlazili jači i snažniji.

UPRAVA

- "Stečajna uprava", koja je trebalo da popravi situaciju, dovela je klub do raspada. Moram reći da je pojedinac, koga ne bih htio imenovati, uz pomoć opštinskih vlasti bukvalno privatizovao klub radi ličnih interesa. Danas, kada je Rogatica pred rasulom, on navodi da je jedini ostao uz klub i igračice, kojih praktično i nema - dodao je Perković.

- Neću da kukam. Znali smo u šta se upuštamo. Bili smo svjesni da nam neće teći "med i mlijeko", ali smo istrajali u svojoj namjeri. Pored titule prvaka Srpske, osvojili smo i Kup Republike Srpske. I baš tada su počele hajke na moj dugogodišnji rad. "Dušebrižnici", koji su tada preuzeli Rogaticu, obećavali su nemoguće, obećavali su "kule i gradove". Međutim, klub je doveden do raspada. Pravdanja o nedostatku novčanih sredstava i loših uslova za rad su priče za malu djecu. I mi nismo imali novca, ali smo, ipak, klub doveli korak do Evrope. Tad smo živjeli za njega. Sad nije tako. Mnoge stvari su rađene iz ličnih interesa, no ne bih sada o tome - istakao je Perković.
Ovih dana grupa entuzijasta sa njim na čelu pokrenula je rad ženske rukometne sekcije u Rogatici, koja bi uskoro trebalo da preraste u klub.
- Želimo da gradu vratimo rukometni ugled kakav je nekada imao. Ali svjesni smo da neće biti lako. Naši "neprijatelji" nisu sjedili skrštenih ruku: zabranjen nam je pristup svim sportskim salama u gradu, uključujući i dvoranu Srednje škole, gdje sam profesor, a većina igračica su polaznice, upravo, te škole! Iako sada mnogi pokušavaju, na sve načine, da onesposobe naš rad mi se nećemo predati - istakao je na kraju dugogodišnji rukometni radnik Slobodan Perković.

T. PAPIĆ-DŽAKULA

Glas Srpske 25.01.2005.

Republička Vlada o "Srpskim šumama"

Topalić novi direktor

Vlada Republike Srpske u ostavci imenovala je juče Vlastimira Topalića za direktora preduzeća "Srpske šume".

Portparol premijera Goran Radivojac rekao je na konferenciji za novinare da je Vlada, iako u tehničkom mandatu, donijela rješenje o imenovanju, jer je ovo preduzeće već dugo bez direktora, a i konkurs je sproveden prije ostavke Vlade.

G.Dakić

Glas Srpske 24.01.2005.

Miloš Đurković ponovo na kormilu Glasinca

Povratak za oporavak

Prvi potez za izlaz iz krize. Poslije ispadanja iz Zajedničke fudbalske lige BiH brod Glasinca tonuo je sve niže. Ni jesenas u ligi Srpske nisu ostvarili očekivane rezultate, jer su osvojili tek 12. mjesto. Stoga je klupsko rukovodstvo nedavno napravilo prvi korak ka povratku na stare staze uspjeha. Tako su za novog šefa stručnog štaba postavili Miloša Đurkovića.


Miloš Đurković

- Dobio sam čvrsta obećanja od članova Predsjedništva da će se novčana situacija popraviti i da će biti poboljšani uslovi za rad. To je bio i uslov da prihvatim vođenje Glasinca. Nastojaću da izvršim prozivku što prije, ali je to povezano i sa određenim potezima Uprave, prije svega, rješavanjem problema do kojih je došlo isključenjem struje na stadionu. Sada je najvažnije da konsolidujemo stanje, kako u ekipi, tako i u klubu u cjelini i ostvarimo cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u Prvoj ligi - rekao je Đurković.

Besparica, koja je pritisla većinu prvoligaša, nije zaobišla ni ovaj klub, što je i jedan od glavnih razloga slabih rezultata, kao i kašnjenja sa početkom priprema. Zbog velikog duga u klupskoj zgradi nedavno je isključena i struja dok je još neizvjesno sa kakvim će igračkim kadrom Sokočani početi pripreme.
- Sve će biti jasnije poslije prozivke. Vjerujem, ipak, da će većina igrača ostati, a Uprava obećava i pojačanja. Imaćemo problema u realizaciji plana priprema zbog kašnjenja sa početkom rada. Ne znam da li ćemo biti u mogućnosti i da se jedan dio priprema realizuje izvan Sokoca. Nadam se da ćemo, uprkos svemu, spremno dočekati početak proljećnog dijela prvenstva u elitnom društvu Republike Srpske - zaključio je Đurković.
Treba podsjetiti da je ovo treći put u poslijeratnom periodu kako Miloš Đurković dolazi na kormilo ovog kluba. Prvi put to je bilo od oktobra 1998. do septembra 1999. godine, kao i u sezoni 2001/2002, u kojoj su Sokočani izborili plasman u Zajedničku ligu BiH.
On je, inače, imao izuzetno uspješnu igračku karijeru, koju je počeo u Glasincu, nastavio u Sarajevu, gdje je bio golman šampionske ekipe. Nastupao je i za turske prvoligaše Bešiktaš i Adana Demir spor.

B. GAJEVIĆ

 

Glas Srpske 24.01.2005.

Rogatičani poklekli na svom terenu

Mladost V.J. - Sloboda Dita 66:85

Prvoligaš Republike Srpske Mladost Volf Julen nije uspjela da ostvari podvig i savlada člana Zajedničke lige Sloboda Ditu u osmini finala Kupa BiH.
Istina, Rogatičani su u ovom susretu bili desetkovani bez četiri standardna igrača: Šarca, Petrića, Petrovića i Sekulovića, koji su zbog povrede morali da odsustvuju.
Samo u početku utakmice, tačnije u prvih pet minuta vodila se ravnopravna borba. Kasnije, Tuzlaci su sve preuzeli u svoje ruke i iz minuta u minut povećavali prednost.
Nešto jači otpor Mladost je pružila krajem treće i u četvrtoj četvrtini.
Ipak, to nije bilo dovoljno Rogatičanima da naprave iznenađenje pred prepunom dvoranom "Mladost" .

Mladost V.J. Sloboda Dita 66:85 (13:24, 13:20, 23:26, 17:15)

Dvorana: "Mladost", gledalaca: 800, 
sudije: Dragan Kralj (Trebinje), Haris Bilić (Sarajevo) i Aco Okuka (Kiseljak).

MLADOST VOLF JULEN: Bajević 3, Stanišić, Kosorić, Vukojčić 8, Krsmanović 6, Jovović, Mrkajić, Tešević 20, Anić 18, Popović 11, Puhalac, Kovačević.
SLOBODA DITA: Antić, Jahić, Zahirović 4, Koraltović 19, Mladenović 17, Križanović, Čustović, Horobić 11, Andelija 11, Maljević 11, Hrnčić, Tanasilović 12.

S. V.

 

Glas Srpske 24.01.2005.

U prostorijama Crvenog krsta

Pokloni najmlađim

Opštinska organizacija Crvenog krsta Sokolac uz pomoć Euforovog tima za vezu sa građanima obezbijedila je poklon-pakete za 45 djece iz najugroženijih porodica sa područja sokolačke opštine.
Paketi su raspodijeljeni u prostorijama Crvenog krsta u prisustvu predstavnika Eufora. Pomoć najugroženijim porodicama sa djecom sastojala se od garderobe i igračaka.
- Predstavnici Euforovog tima za vezu obećali su da će posjetiti najsiromašnije porodice sa malom djecom i da će im zajedno sa nama i dalje pomagati - kaže sekretar Crvenog krsta Sokolac Milena Marić.

B. G.

Glas Srpske 24.01.2005.

Zаpošljavanje u rogatičkoj opštini

Nezaposleni odlaze

Poslije dužeg vremena i u Rogatici je počeo da opada broj nezaposlenih. Danas ih je u ovoj opštini oko 1350, što je za preko stotinu manje od evidentiranih u maju prošle godine

 

Rogatica

Uzrok tome nije novo zapošljavanje, pošto nijedno preduzeće u opštini ne nudi niti jedno novo radno mjesto.
U ovdašnjem Birou za zapošljavanje kažu da Rogaticu, u potrazi za boljim i perspektivnijim životom, napušta sve više stanovnika. Odlaskom u druga mjesta i krajeve, oni nose i svoje kartone o nezaposlenosti i predaju ih u novim mjestima boravka s nadom da će tamo lakše doći do radnog mjesta.
Drugi razlog je u tome što neki gube strpljenje, pa jednostavno ne dolaze u Biro radi evidentiranja. Zbog toga ih nadležne službe skidaju sa evidencije.
Na evidenciju se ne stavljaju ni oni koji su zatečeni u radu na crno. Kažnjavaju se, dakle, oni koji ne mogu uticati na to kako će raditi - na "bijelo ili crno".
- Kroz privatno preduzeće "Drvolik", na nešto više od stotinu radnih mjesta prošle godine prodefilovalo preko pet stotina radnika kaže za "Glas Srpske", vlasnik ovog preduzeća Miladin Pandurević.
Inače, među nezaposlenim u Rogatici skoro hiljadu je kvalifikovanih i radnika sa srednjom školom. Visokokvalifikovanih je tridesetak, a sa višom školom 25 i sa fakultetom 26 nezaposlenih.
Kao učesnici rata, posao traži oko 270 radnika i 37 članova porodica poginulih boraca. Tu je i skoro pet stotina prognanih i raseljenih i isto toliko neoženjenih i neudatih. I na kraju, najviše nezaposlenih u Rogatici je između dvadeset do četrdeset godina. Tu je i trinaestoro koji čekaju posao, a imaju od 60 do 65 godina života.

S.M.

Glas Srpske 17.01.2005.

Eufor ustupio objekte na Trovrhu

Hotel na poklon

Načelnik opštine Ustiprača  Ivica Jagodić izjavio da je ovaj neočekivani novogodišnji poklon vrijedan nekoliko miliona maraka

 

Objekti na Trovrhu

USTIPRAČA  Predstavnici Euforove komande iz Butmira, koje je predvodio koordinator Karol Bozšo u četvrtak su načelniku opštine Ustiprača Ivici Jagodiću predali na dalje korištenje objekte koje su od 1998. do 2000. godine na lokalitetu uz nekadašnji RTV repetitor Trovrh, na nadmorskoj visini od 1.196 metara, izgradili pripadnici italijanskih i francuskih jedinica Sfora.
Radi se o starom, donekle saniranom objektu bivšeg RTV repetitora uz koga je italijanski Sfor dogradio pravo, malo, kontejnersko naselje u okviru koga se nalazi i rezervoar za vodu kapaciteta pet hiljada litara, sa svim pratećim pumpama.
Pored ovog objekta, pripadnici francuskih jedinica Sfora su u novembru 2000. godine izgradili potpuno novi objekat za smještaj osoblja, hotelskog tipa u rangu tri zvjezdice sa 32 sobe na tri nivoa, uz kompletnu infrastrukturu, uključujući i erkondišn sistem.
Prilikom primopredaje načelnik opštine Ustiprača Ivica Jagodić je rekao da je ovo za njih neočekivan novogodišnji poklon vrijedan nekoliko miliona maraka.
Sad valja dobro razmisliti kako sve ovo i za koje svrhe iskoristiti. Stari dio, uz nekadašnji RTV toranj ponudićemo televiziji, što je i logično, te Mobisu jer se nadamo da će biti zainteresovan za instalisanje još jedne bazne predajne stanice. Što se tiče novog objekta koga su podigli Francuzi, mislim da ćemo ga najbolje iskoristiti ako ga stavimo u turističke svrhe. Sve to moramo raditi ubrzana i uz pomoć zainteresovanih, uključujući i Vladu Republike Srpske a do tada smo obezbijedili čuvarsku službu rekao je Jagodić.
Ono što jedino nedostaje na Trovrhu, a što je bilo prije 1992. godine, je električna energija. Sfor se strujom napajao specijalnim agregatima jake snage, a kako su ih demontirali, to će se u prelaznom periodu, do dovođenja struje, što prije morati instalisati drugi agregati.
Pored pomenutih objekata, Eufor je opštini Ustiprača bez naknade ustupio generatorsku kućicu sa ugrađenim rezervoarom zapremine od deset hiljada litara, sa pumpom za točenje goriva. Tu su i novoizgrađeni antenski tornjevi sa dvije velike platforme, te helikoptersko sletište.
Objekti na Trovrhu povezani su solidnim makadamskim putem koji je na prevoju Jabuka priključen na stari regionalni put Goražde Sarajevo.

Inače, RTV repetitor Trovrh u bivšoj Jugoslaviji imao je funkciju uvezivanja TV signala između Beograda, Sarajeva, Zagreba i Ljubljane, kao i prosljeđivanja informacija sa zemaljske satelitske stanice u Ivanjici. U bombardovanju NATO avijacije, septembra 1995. rodine, TV toranj na Trovrhu je arušen a objekat uz njega uništen.

S. HELETA

 

Glas Srpske 17.01.2005.

Rogatički Svetosavski dani

Stihovi zavičaju

ROGATICA. Povodom Svetosavskih dana kulture, u organizaciji Narodne biblioteke u Rogatici je održano već tradicionalno veče i susret sa pjesnicima zavičaja.
Bila je to svojevrsna bisernica koju su nauzmjenično najboljim pjesmama slagali i šarali Božidar - Božo Stanar, Milenko Jevđević, Milanko Borovčanin Romsok, Milun Mišo Lubarda i poletarac među pjesnicima sa Romanije i gornjeg toka Drine AleksandarAco Čerkić.
Ova već standardna pjesnička ekipa i ove godine je pojačana aforističarom Miladom Obrenovićem, a poseban pečat večeri dao je Slobodan Ristović iz Sevojna kod Užica.
Ristović je do sada objavio 15 zbirki pjesama. Njegove pjesme su ušle u mnoge antologije, a prevođene su i na mnogo stranih jezika. Ovaj daroviti srpski pjesnik dobitnik je i brojnih priznanja i nagrada.
Najviše se, kako kaže, ponosi nagradom "Janko Tufekdžić" za pjesmu "Pusta i sinja vodo", koja je prošle godine ocijenjena kao najljepša pjesma napisana na srpskom jeziku.
Čitaonica Narodne biblioteke bila je prepuna ljubitelja lijepe riječi i stiha. A imalo se šta i čuti. Stare i nove pjesme koje su govorili i čitali pjesnici pozdravljene su od srca.
Aforizmi Milada Obrenovića na aktuelne teme i dileme ne samo da su izazvali aplauze i bujice smijeha, nego su razgalili sumornu svakodnevicu u dušama mnogih koji su došli na ovo pjesničko veče.

S. M.

 

Glas Srpske 17.01.2005.

Istraga o ubistvu Momira Andrića u Palama

Sužava se krug osumnjičenih

PALE Kako istraga napreduje, ubice Momira Andrića (44) iz naselja Koran u Palama, mogle bi veoma brzo biti otkrivene.
- Sužava se krug osumnjičenih. Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela i, prema ocjeni istražioca, moglo bi veoma brzo biti rasvijetljeno rekao je juče našem listu portparol Centra Radovan Pejić.
On je dodao da je u okviru istrage do juče privedeno deset osoba sa kojima je obavljena kriminalistička obrada.
- Privođena je jedna osoba iz Istočnog Sarajeva Stari Grad, tri iz Pala i šest iz Sokoca. Svi su poslije kriminalističke obrade pušteni kući. Do sada su uzete brojne izjave građana i nekoliko očevidaca zločina što će, takođe, pomoći na otkrivanju izvršioca istakao je Pejić.

Među privođenima su: J. D. (27), O. O. (28), D. A. (35), D. T. (21) i D. B. (20) iz Sokoca, B. O. (32) iz Starog Grada, S. Đ., B. P. i G. P. iz Pala.
Saznajemo da je u blizini kuće pronađena maska od ženske čarape kakve su nosili napadači što je materijalni dokaz na osnovu čega se može otkriti jedan od učesnika likvidacije.
Prema nezvaničnim pričama, postoji vjerovatnoća da je vozač "Romanijaprevoza" Momir Andrić slučajno ubijen a da je meta bio neko drugi.
Podsjetimo, dvojica maskiranih napadača ubila su Andrića 11. januara oko 19.15 časova u kući u ulici Serdar Janka Vukotića 37 u Palama. Ubijen je jednim metkom u glavu.
U vrijeme zločina u kućі je bila njegova supruga Seka, koju je spasilo to što je Momir jednog od napadača izgurao iz sobe u hodnik gdje ga je drugi sačekao i ubio.

V. J.

Glas Srpske 17.01.2005.

Opljačkana benzinska pumpa u Han Pijesku

Ni pazara, ni lopova

HAN PIJESAK Policija još traga za pljačkašima Energopetrolove benzinske pumpe u Han Pijesku. Naime, 12. januara oko 21.30 časova dva maskirana razbojnika su, prijeteći pištoljem, pokupili dnevni pazar od 1.400 maraka i sa trećim saučesnikom pobjegla.
Kako smo saznali od radnika benzinske pumpe, nepoznati dječak star oko 15 godina je pozvao radnika Vojina Bjelakovića i tražio da napuni bocu benzinom.

Kada je izašao iz službenih prostorija sa strane su naišla dvojica razbojnika sa fantomkama na glavi i naoružana pištoljem. Dok je jedan držao Bjelakovića na nišanu drugi je pokupio novac iz blagajne, poslije čega su pobjegli sva trojica.
Ovo je druga pljačka Energopetrolove benzinske pumpe u Han-Pijesku. Prije dvije godine su pljačkaši na sličan način odnijeli pazar od 3.500 maraka.

Z.J.

Dnevni avaz 12.01.2005.

Prilikom sječe 

Bukovo stablo ubilo Dragoljuba Radovića

U šumi u blizini Kruševaca kod Sokoca prekjučer se desila nesreća u kojoj je poginuo 45-godišnji Dragoljub Radović (45). Nesreća se desila prilikom sječe bukovih stabala, od kojih je jedno palo na Radovića. On je davao znakove života, ali je pri transportu u bolnicu preminuo.

Dnevni avaz 12.01.2005.

Akcija specijalaca u Sarajevu 

Uhapšen Dejan Vuković

Dejan Vuković zvani Super-beba (22) i Kenan Hrustanović (23) iz Sarajeva uhapšeni su jučer u Sarajevu zbog sumnje da su prije nekoliko dana učestvovali u tuči, a potom i pucnjavi u naselju Kovači kada je povrijeđeno nekoliko osoba


Njih su na području Novog Sarajeva uhapsili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo. Kada su primijetili policajce, Vuković i Hrustanović pokušali su pobjeći u automobilu "alfa romeo" holandskih registarskih oznaka NLDR82. Međutim, specijalci su krenuli u potjeru i ubrzo ih uhapsili. Nakon toga, oni su sprovedeni u policijske prostorije na saslušanje.
Priveden je i Mirsad P. (25), koji je bio s njima i kod kojeg su policajci pronašli manju količinu narkotika. Nezvanično saznajemo da za Vukovićem tragaju i policajci sa Sokoca zbog provale kada je nestalo nekoliko hiljada maraka.
Kako nam je potvrdio portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radovan Pejić, Vuković je odranije poznat policiji po vršenju različitih krivičnih djela. 

Dž. Ma.

Glas Srpske 10.01.2005.

Požar u Sokocu 

Izgorjela prodavnica

U subotu (08.01.) u ranim jutarnjim časovima izbio je požar u prodavnici preduzeća "Onogošt" vlasnika Milomira Nogoštića, u Glasinačkoj ulici u Sokocu. Izgorjela je roba koja se nalazila u prodavnici i u magacinu ispred nje

Malo je nedostajalo da se vatra iz prodavnice, smještene u podrumu, proširi na cijelu kuću. Požar je lokalizovan brzom intervencijom vatrogasaca. Nije bilo povrijeđenih, ali je materijalna šteta velika.
U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo potvrđeno nam je da je ovaj centar obaviješten o požaru oko 3.50 časova. Čim su vatrogasci lokalizovali požar, obavljen je uviđaj. Utvrđeno je da je u požaru uništen veći dio prodavnice preduzeća "Onogošt", kao i pomoćni objekat ispred prodavnice, te da je izgorjela za sada neutvrđena količina robe široke potrošnje. Istraga koja je u tok u treba da utvrdi uzroke i posebno odgovori na pitanje da li je požar podmetnut.
- Najvjerovatnije je da se radi o podmetanju požara. U toku je rad na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela, potvrđeno nam je u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
Prije dvadesetak dana provaljeno je u stan vlasnika preduzeća "Onogošt". Tom prilikom provalnici su iz Nogoštićevog stana odnijeli oko 30 hiljada maraka i znatnu količinu zlatnog nakita.

B.G.

Glas Srpske 05.01.2005.

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Sokocu 

Obdanište poluprazno

U Ustanоvi za predškоlskо оbrazоvanje i vaspitanje u Sokocu bоravi trideset petоrо djece. Tо je svega trećina оd brоja kоlikо mоže primiti оva ustanоva

 - Osnоvni razlog  ovako malоg brоja djece koja bоrave kоd nas su prоblemi sa grijanjem prоstоrija. Naime, naša ustanova priključena je na centralnо grijanje, kojeg оve zime u Sokocu nema, jer gradska tоplana uоpšte ne radi. Svоje prоstоrije zagrijavamо kvarcnim pećima, štо, naravnо, nije adekvatnо grijanje" kaže direktоr Ustanоve za predškоlskо оbrazоvanje i vaspitanje u Sokocu Biljana Kоsоrić.
U zgradi оve ustanоve nastavu pohađaju i učenici prvоg i drugоg razreda оsnоvne škоle Sоkоlac; štо оvaj prоblem čini jоš većim. Na vidiku je i rješenje.

- Direktоr Osnovne škоle i ja dоstavili  smo prоjekat za grijanje naše ustanоve i škоle međunarоdnоj оrganizaciji "Simik" оd kоje smo dоbili pоzitivan оdgоvоr. U realizaciji оvоg prоjekta dijelоm bi trebalо da učestvuje i оpština - kaže direktоr Biljana Kоsоrić.
Prоblemi sa grijanjem, međutim, nisu jedini razlоg malоg brоja djece u sоkоlačkоm оbdaništu. Lоša ekоnоmska situacija u kоjоj se nalazi većina rоditelja vjerоvatnо ima i veći uticaj na tо. Оvdašnja privreda gоtоvо da i ne radi, pa rоditeljima nije lako da оdvоje 100 maraka mjesečnо, kоlikо iznоsi cijena cjelоdnevnоg bоravka u jaslicama ili vrtiću.
Inače sоkоlačka Ustanоva za predškоlskо vaspitanje i оbrazovanje, u kоjоj ima 13 zaposlenih, samо dijelоm se finansira оd uplata. U budžetu оpštine, kоji je usvojen ovih dana, u 2005. gоdini planiranо je 55 hiljada maraka za ovu ustanоvu, što će, kakо se predviđa, biti dоvoljno za netо plate zapоslenih, a оstalо bi trebalo zaraditi оd uplata rоditelja. Tо bi bilо mnоgo lakše kada bi se pоvećao brоj najmlađih Sоkоčana kоji dоlaze u dječije оbdanište, ali se оn, nažalоst, iz gоdine u gоdinu smanjuje.

B.G.

Arhiva

2004/12 2004/11 2004/10 2004/09 2004/08 2004/07 2004/06 2004/05 2004/04 2004/03 2004/02 2004/01
2003/12 2003/11 2003/10 2003/09 2003/08 2003/07 2003/06 2003/05
2002/12 2002/10 2002/09 2002/08